10 Σεπ 2009

Επίθεση ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγου

Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με εντολή του Υπουργού Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, τοποθέτησε στις Εφορείες των Δημοσίων
Βιβλιοθηκών της χώρας κληρικούς.
Για κάποιους οι προθέσεις αυτές του Υπουργείου Παιδείας, ερμηνεύτηκαν ως αλλαγή της «κοσμικής» φιλοσοφίας που μέχρι σήμερα διείπε τη λειτουργία τους.
Ενώ σε άλλες Εφορείες ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπηλιωτόπουλος διόρισε ιερείς, στις Σέρρες με απόφαση του ανέθεσε την Προεδρεία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στον Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση του Μητροπολίτη κ. Θεολόγου στη θέση του Προέδρου της Δ.Κ.Β.Σ αποτελεί έκπληξη, τόσο γιατί στα 57 χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου ΝΠΔΔ πρώτη φορά συμβαίνει κάτι ανάλογο.
Επίσης, τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Σερρών είναι πλήρης σοβαρών εκκλησιαστικών, πνευματικών, διοικητικών και λοιπών υποχρεώσεων, και τίθεται ερώτημα εάν θα μπορέσει να ασχοληθεί κατ` ουσίαν και με τα νέα του απαιτητικά καθήκοντα.
Πάντως, ακούγεται ότι ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ουδέποτε θέλησε η επεδίωξε να λάβει αυτή την θέση. Εξάλλου, να αναφερθεί πως η θητεία είναι τριετής και οι θέσεις είναι άμισθες.
Ο διορισμός του Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου, ως νέου προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, με απόφαση του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου, προκάλεσε και την αντίδραση της Ν.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σερρών.
Με γραπτή ανακοίνωση η Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σερρών επιτίθεται κατά του Μητροπολίτη Θεολόγου, κατηγορώντας τον πως διεκδικεί «κοσμικό ρόλο», αλλά και κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και γενικότερα της Κυβέρνησης, για προσπάθεια δημιουργίας ενός «θεοκρατικού» κράτους.

πηγή:www.stoxos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.